Samsung Galaxy Fold, telefonul de 2000 de euro, se vinde excelent

de: Florin Cașotă
17 04. 2019
The Verge

Samsung Galaxy Fold este primul telefon pliabil, dar și primul care are un preț de 2000 de euro. Asta nu înseamnă că nu se va vinde bine.

Samsung Galaxy Fold a fost prezentat oficial la sfârșitul lunii februarie, iar de atunci telefonul a fost expus doar în spatele unor pereți de sticlă. Samsung a dat drumul la precomenzi pe 14 aprilie și în trei zile s-au vândut deja toate unitățile puse la vânzare.

Cei care și-au rezervat telefonul, dar nu l-au comandat au primit mailuri cum că nu mai există telefoane Samsung Galaxy Fold pe stoc datorită „cererii copleșitoare”. Mai departe, compania te informează că te va anunța atunci când telefoanele vor reveni pe stoc pentru ca să le poți cumpăra.

Telefonul pliabil al coreenilor a ajuns și pe mâinile mai multor jurnaliști și youtuberi care au detaliat experiența de utilizare a acestuia. Per total, impresiile sunt pozitive și majoritatea au notat cât de cool este designul și că este un telefon excelent de folosit deschis.

Samsung Galaxy Fold este la căutare, în ciuda prețului ridicat

Cu toate acestea, există și puncte negative, iar cel mai des fapt este menționat cuta pe care o face ecranul pe mijloc. Nu numai că o poți vedea, dar se și simte la atingere. Cu toate acestea, problema nu pare a fi atât de mare sau de gravă cât să te determine să nu-l cumperi, în ciuda prețului uriaș.

În urmă cu o săptămână, Samsung Display a anunțat că a început producția în masă a panourilor pliabile de tip OLED care vor ajunge pe modelele Galaxy Fold. Ecranul pliabil va fi construit din materiale care îl vor face cu 50% mai subțire decât un display convențional. Ecranul telefonului Galaxy Fold are o dimensiune de 4.6 inch atunci când este pliat. Se extinde până la 7.3 inch atunci când este deschis.

Samsung Electronics ar urma să pună pe piață telefonul pliabil pe 26 aprilie.